Een brief van mijn sponsor!

Jouw betrokkenheid bij je sponsorkind maakt een verschil!
Daarom is het schrijven met je sponsorkind van grote toegevoegde waarde aan zijn/haar leven. Op die manier weten ze dat er iemand achter hen staat, dat jij voor hen bidt en worden ze door jou bemoedigt.
Jij hebt op die manier een sterke, positieve invloed die hen bemoedigt door te blijven gaan op hun reis om uit het leven van armoede stappen.

We willen je dan ook aanmoedigen om regelmatig van je te laten horen richting jouw sponsorkind. En jouw sponsorkind zal je zeker terug willen schrijven. Zo bouw je samen een band op.

Een brief schrijven aan mijn sponsor kind, hoe doe ik dat?

Hoe schrijf je nu een brief aan iemand die je eigenlijk niet kent, en die in een hele andere situatie leeft dan jij?
Stel jouw sponsorkind gerichte vragen, waar hij/zij antwoord op kan geven. Dit maakt het schrijven gericht en duidelijk. Je kunt denken aan vragen over school, wie zijn jouw vrienden/vriendinnen, welk vak vind je het leukste? Wat doe je als je niet op school bent? Wanneer heb je vakantie en wat doe je dan?
Zelf kun je ook wat vertellen over jouw gezin, wat jij nu doet (studeer of werk je? en wat doe je dan?) etc. Het is natuurlijk ontzettend leuk voor jouw sponsorkind om een foto te zien van jou (en jouw gezin).
Hierdoor leren jouw sponsorkind en jij elkaar beter leren kennen.

Jouw brief schrijven en versturen

Het schrijven van een brief kan op de traditionele manier van briefpapier. Hieronder vind je een template dat je kunt gebruiken. Zelf een brief schrijven mag ook. Deze brief kun je sturen naar het kantoor van YoChild-Africa Nederland: Beethovenlaan 510, 8031 CH in Zwolle.
Je kunt ook een digitale brief schrijven. Mail jouw brief naar: child@yochildafrica.org.
Let op: Vermeld ALTIJD jouw sponsornummer en het kindsponsornummer van jouw sponsorkind op de brief!