Elke dag loopt ze deze smalle, lange zandweg. Het is de weg naar de waterput. De jerrycan van 20 liter gaat leeg mee in haar handen. Ze is al een tijdje onderweg, en ze weet dat het nog wel even gaat duren voor ze op de plek van bestemming is aangekomen. Het is nodig, dat weet ze. Want zonder water kunnen ze niet koken en zich niet wassen. En dus loopt ze ook vandaag weer een ruim uur naar de waterbron. Al wandelend komt ze meerdere kinderen tegen. Ook zij lopen met een jerrycan en hebben dezelfde eindbestemming. Aangekomen bij de bron, gaat ze in de rij staan. Ja het is de enige plek in een wijde omgeving om aan water te komen. Ze wordt geholpen om de gevulde jerrycan op haar hoofd te krijgen. Dan begint de weg naar huis. Langzaam en en met grote inspanning loopt ze terug naar huis.

Het is een uitdaging om elke dag naar de waterput te lopen en water te halen. Daarom willen wij een waterput boren. Door het boren van de waterput krijgen 300 gezinnen makkelijker toegang tot schoon water. De kinderen, die vaak degenen zijn die water halen, hebben dan niet meer de zware lichamelijke belasting die hun groei beïnvloedt, en houden meer tijd over om te spelen en huiswerk te maken. Tegelijkertijd is de waterput een voorziening voor het community centrum dat momenteel gebouwd wordt. Daarmee creëren we een veilige en hygiënische ontmoetingsplaats, waar kinderen en volwassenen kunnen leren en groeien. 

Daarom organiseren wij

‘A challenge for a challenge!’.

In de maand mei 2021 willen we diverse ‘challenges’ uitvoeren om daarmee geld op te halen voor het boren van de waterput. In samenwerking met stichting Hands & Feet, hopen we in totaal het bedrag van 6000 euro op te halen.

Hoe kun je mee doen?

Doe in de maand mei jouw eigen challenge. Die kun je zelf bedenken of je kunt kiezen uit een van de  onderstaande challenges. Zo kun je een week lang elke dag een bepaalde afstand wandelen, hardlopen of fietsen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een koude dip in het meer of de zee nemen. Je laat je sponsoren voor jouw challenge en haalt op die manier zoveel mogelijk geld op voor de waterput.

Je kunt je met jouw challenge hier aanmelden.

ideeën voor challenges

Een week lang elke dag:

 • … km lopen (maak het uitdagender door te lopen op Crocs of met een jerrycan of verkleed.)
 • … km skeeleren
 • 1 kilometer lopen op stelten of klossen
 • … seconden planken (heel leuk met het hele gezin :))
 • zichtbaar gekke sokken dragen
 • … km fietsen met zoveel mogelijk jerrycans

Of

 • 1 dag 20 km lopen (wel of niet op Crocs, verkleed, …)
 • Een (halve) marathon lopen
 • Verzamel een maand lang alle lege flessen in uit jouw buurt en lever ze in bij de supermarkt. Maak het geld vervolgens over naar YoChild-Africa
 • Sporten in een onesie
 • … keer hooghouden met een bal

#C4C2021

Het is leuk als je elke dag dat je je challenge uitvoert iets post op social media, zodat we elkaar stimuleren en degenen die jou sponsoren ook zien dat je je challenge doet. Maak gebruik van #C4C2021 zodat er een leuk overzicht komt van alle mooie challenges in deze maand.