We willen een eigen school bouwen. We beogen met deze school een verandering voor de kinderen van dit dorp, hun families en de hele gemeenschap. Door goed kwalitatief onderwijs te bieden, kunnen deze kinderen zich ontwikkelen en studeren met het uitzicht op een baan waarmee ze zichzelf en hun familie kunnen onderhouden.

Tijdens ons bezoek aan het district Kiboga zagen we de nood voor goed, kwalitatief onderwijs dat beschikbaar en betaalbaar is voor elk kind binnen de nabijgelegen gemeenschappen. Veel kinderen volgen geen onderwijs vanwege de slecht economische situatie van het gezin. De kinderen die wel naar school kunnen studeren vaak onder slechte condities die het voor de meesten een niet-plezierige ervaring maakt.  

Als YoChild-Africa zijn we overtuigd dat we een oplossing kunnen zijn voor deze nood en voorzien in een lange termijn oplossing voor de problemen die de kinderen ondervinden om goed, kwalitatief onderwijs te volgen. We hebben besloten in de bres te staan door onze eigen school te bouwen waar elk kind de mogelijkheid heeft om onderwijs te krijgen en hun volle potentie te benutten en hun dromen werkelijkheid te zien worden.

De school zal een leercentrum worden gericht op de totaalontwikkeling van het kind: mentaal, fysiek, geestelijk en sociaal-emotioneel. Door kinderen te onderwijzen en te versterken in deze vier gebieden zien we een generatie voor ons die in staat is om positief bij te dragen aan hun families, gemeenschappen en land.

Om deze visie werkelijkheid te zien worden bouwen we een school die platform zal geven aan deze totaalontwikkeling van het kind. De kosten voor dit gebouw zijn €650.000.

Het land in Kiboga is inmiddels aangekocht en we werven momenteel fondsen om de school te kunnen bouwen en te kunnen voorzien in de schoolinrichting en materialen voor de kinderen.