HALVE MARATHON

Warmlopers, hardlopers die warm lopen voor een goed doel. Het is deze groep van hardlopers die in 2020 bekend maakte dat wij een van de goede doelen waren waar zij voor gingen hardlopen en fondsen voor zouden werven. Ons ingediende plan voor fondsen voor een community centrum in het dorp werden goed ontvangen en waren een mooi doel om geld voor in te zamelen. In juni 2020 zouden ze deelnemen aan de halve marathon van Zwolle en zo geld inzamelen voor ons centrum.

Na de eerste maanden van 2020 werd helaas duidelijk dat er geen halve marathon zou komen. Alle evenementen waren in die tijd gesloten en de Warmlopers moesten hun fondsenwerving een jaartje uitstellen.

Hoewel er meer en meer activiteiten werden toegestaan in de eerste maanden van 2021, een groot evenement als een halve marathon van Zwolle mocht helaas nog geen doorgang vinden. Gelukkig lieten de Warmlopers zich daardoor niet uit het veld slaan. Om de fondsenwerving niet nog een jaar uit te stellen, besloten de lopers zelf in kleine groepen de halve marathon te gaan lopen. Op 12 juni 2021 stonden de hardlopers aan de start van hun eigen halve marathon en stond ons team klaar om hen aan te moedigen en kleine versnaperingen aan te bieden. De sfeer zat er goed in en de kilometers werden snel versleten. En een paar uur later werd er nog even heerlijk nagenoten met elkaar op het terras.

Op 22 juni was het duidelijk: het mooie bedrag van €10.000,03 was bij elkaar gesponsord door de Warmlopers!

Warmlopers, heel erg bedankt voor jullie inzet om geld in te zamelen voor het Community Center! Wat was het leuk om jullie in actie te zien op 12 juni, de sfeer was erg goed! Bedankt voor de prettige samenwerking!

Wij kijken er nu naar uit om weer verder te kunnen bouwen aan het community centrum. Dankzij jullie bijdrage is dat mogelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *