Impact.

Daar gaan ze dan. De ene groep op weg naar een huisbezoek in Namunyuka, de andere naar het bouwterrein en de laatste groep naar de ‘keuken’, een met stokken en zeilen gemaakte tent.

Het jongerenteam van het Citadel College uit Lent werkt samen met het lokale team om de kinderen en hun gezinnen te versterken en te bemoedigen. Tijdens de huisbezoeken wordt er hard gewerkt om de gezinnen vrij te maken van zandvlooien door hun voeten te behandelen en huizen volledig schoon te maken. De impact is groot. Niet alleen voor de families die geholpen worden, maar ook voor deze tieners die geconfronteerd worden met extreme armoede. Het raakt. Het zet aan tot actie.

Ongedierte bestrijding

Het bouwterrein is de plek waar een nieuw stenen huis wordt gebouwd voor oma. Zij leeft samen met haar 7 kleinkinderen in een klein, vervallen kleihuis. Nu wordt er een nieuw stenen huis gebouwd. Oma kan niet wachten tot het klaar is en ze voor het eerst van haar leven zal ervaren wat het is om in een ‘gewoon’ huis te leven. Dankbaarheid en blijdschap bij deze familie. En hard, hard werken voor het team. Wat zijn we blij met hun inzet en bijdrage om dit huis te kunnen bouwen!

Er wordt hard gebouwd.

De kinderen van het dorp zijn erg blij met alle aandacht die ze krijgen. Niets is het team teveel. Er wordt samen gelachen, gedanst en vooral veel geknuffeld. Het team verzorgt een gezellig spelletjes middag voor de kinderen en wat genieten ze van de nieuwe dingen: een echt, lang springtouw om mee te springen, er wordt geschminkt en de stoelendans ontbreekt ook niet. Wat hebben we genoten!!

This is fun! 🙂 Kinderen genieten tijdens hun spelletjes middag.
Dank aan Team Citadel 2020!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *